📌 Najnovije informacije - Uslovi putovanja i ulaska u Grčku

by Jelica Bukvic, last updated 18 Oct 2021,

1 min read

Na osnovu zajedničke ministarske odluke Δ1α/Γ.Π.οικ. 42638/07.07.2021, odobren je ulazak u Grčku građanima Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, pod sledećim uslovima:

Putnici koji ulaze u Grčku u obavezi su da poseduju ili negativan PCR Covid-19 test, ne stariji od 72 sata pre ulaska u zemlju ili negativan antigenski (rapid) test ne stariji od 48 sati od trenutka ulaska u zemlju.

Negativan test je obavezan za sve turiste (uključujući decu iznad 12 godina), bez obzira na epidemiološku situaciju u zemlji iz koje dolaze.

Negativan test nije neophodan ukoliko su putnici vakcinisani (da je prošlo 14 dana od poslednje doze vakcine, u zavisnosti od broja neophodnih doza) i da poseduju potvrdu o vakcinaciji.

Potrebno je da potvrda o negativnom rezultatu Covid-19 testa i potvrda o vakcinaciji budu na engleskom jeziku i da su izdate od strane zvaničnih, ovlašćenih institucija.

Licima koja ulaze u Grčku na graničnom prelazu će biti urađeno nasumično testiranje na Covid-19. Takođe, oslobođeni su obaveze preventivne samoizolacije, ali su u obavezi da se za sve ostalo tokom boravka u Grčkoj pridržavaju vanrednih mera koje su na snazi u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Za građane Hrvatske uslovi ulaska u Grčku su isti kao i za ostale zemlje članice Evropske Unije.

Putnici mogu i preko kopnenih graničnih prelaza ući u zemlju, a informacije o otvorenim graničnim prelazima kao i ostale detalje o uslovima putovanja naći ćete na travel.gov.gr.

Za informacije o započinjanju ili nastavku tretmanima u našoj klinici možete nas kontaktirati na imejl [email protected] ili putem telefona 0030 231 0 457 770.

Jelica Bukvic

Jelica Bukvic, BSc

Jelica je koordinator za pacijente iz Srbije (i bivših jugoslovenskih republika) u internacionalnom odeljenju klinike Newlife IVF Greece.

ISO 15224
ISO 2015
AAC Certificate
Udruzenje Sansa Za Roditeljstvo
Fertility Network Certificate
Greek National Authority of Assisted Reproduction
book_online Zakažite besplatnu konsultaciju Zakažite besplatnu konsultaciju
email
Kontakt
call
Poziv
navigation
Putanja