📌 Najnovije informacije - Ukinuta zabrana ulaska srpskih državljana u Grčku

by Jelica Bukvic, last updated 10 May 2021,

1 min read

Na osnovu zajedničke ministarske odluke pod brojem Δ1α/ΓΠ.οικ. 24520/17.04.2021 (Službeni Glasnik Republike Grčke, B 1581/18.04.2021) ukida se od 19. do 26. aprila u 6:00 časova zabrana ulaska u Grčku za državljane Republike Srbije.

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Grčku:

  1. sa negativnim PCR testom na COVID-19 koji je urađen u poslednjih 72 sata pre ulaska u Grčku i ukoliko imaju potvrdu o negativnom rezultatu testa na PCR COVID-19, na engleskom jeziku, koja sadrži ime, prezime i broj pasoša ili lične karte osobe na koju se odnosi
    ILI

  2. u slučaju kompletne vakcinacije protiv korona virusa, uz dostavljanje potvrde o vakcinaciji, na engleskom jeziku, koja je izdata od strane državne institucije i na osnovu srpskih zakona, pod uslovom da je prošlo 14 dana od završetka vakcinacije. Potvrda o vakcinaciji treba da sadrži ime i prezime, vrstu date vakcine, kao i broj primljenih doza vakcine.

Sva lica koja ulaze u Grčku dužna su da popune PLF elektronski formuar na web portalu travel.gov.gr.

Licima koja ulaze u Grčku na graničnom prelazu će biti urađeno nasumično testiranje na COVID-19. Takođe, oslobođeni su obaveze preventivne samoizolacije, ali su u obavezi da se za sve ostalo tokom boravka u Grčkoj pridržavaju vanrednih mera koje su na snazi u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Srpski državljani mogu da ulaze u Grčku vazdušnim ili kopnenim putem. Kopnenim putem preko graničnih prelaza Promahonas i Nimfea.

Za više informacija posetite sajt travel.gov.gr.

U vezi sa započinjanjem ili nastavkom tretmanima u našoj klinici i ostalim detaljima, možete nas kontaktirati na imejl [email protected] ili putem telefona 0030 231 0 457 770.

Jelica Bukvic

Jelica Bukvic, BSc

Jelica je koordinator za pacijente iz Srbije (i bivših jugoslovenskih republika) u internacionalnom odeljenju klinike Newlife IVF Greece.

ISO 15224
ISO 2015
AAC Certificate
Udruzenje Sansa Za Roditeljstvo
Fertility Network Certificate
Greek National Authority of Assisted Reproduction
book_online Zakažite besplatnu konsultaciju Zakažite besplatnu konsultaciju
email
Kontakt
call
Poziv
navigation
Putanja