📌 Najnovije informacije - Uslovi putovanja i boravka u Grčkoj

by Jelica Bukvic, last updated 17 Jan 2022,

3 min read

Od 19. decembra 2021. za sve putnike koji stižu u Grčku, važe sledeći uslovi:

USLOVI PUTOVANJA:

 • Neophodno je da popunite i podnesete PLF obrazac koji ćete naći na stranici travel.gov.gr
 • Potvrda o negativnom Covid-19 PCR testu, ne starijem od 72 časa ili negativanom antigenskom (rapid) testu, ne starijem od 24 časa od trenutka ulaska u Grčku, nezavisno od toga da li ste vakcinisani ili ne.
 • Neophodno je da sa sobom imate digitalni sertifikat o vakcinaciji. Stanovnici zemalja koje nisu članice EU potrebno je da popune ovaj obrazac.
 • Preporučuje se putnicima koji stižu u Grčku da po dolasku ponove PCR test ili rapid test 2. i 4. dana boravka u Grčkoj.
 • Nevakcinisani stanovnici Egipta, Albanije, Argentine, Bugarske, Brazila, Jordana, Kube, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Kine, Libije, Maroka, Severne Makedonije, Pakistana, Rusije i Turske, po ulasku u Grčku podležu obaveznom testiranju, PCR ili rapid (antigenskim) testom.
 • Nasumični antigenski (rapid) testovi se mogu uradii svim inostranim putnicima, u skladu sa ranijim uputstvima.
 • Ukoliko je nasumični rapid test pozitivan, putnicima će se uraditi i PCR test. Ukoliko je PCR test pozitivan, vakcinisani putnici su u obavezi da budu u izolaciji 7 dana, a nevakcinisani putnici 10 dana.
 • Za nevacinisane putnike iz Egipta, Albanije, Argentine, Bugarske, Brazila, Jordana, Kube, Ujedinjenih arapskih emirata, Indije, Kine, Libije, Severne Makedonije, Pakistana obavezno je testiranje po ulasku u Grčku, PCR ili antigenskim testom.

Obavezni karantin odmah po ulasku u zemlju ne važi za putnike iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Severne Makedonije. Na linku u nastavku možete videti za koje zemlje je obavezna izolacija travel.gov.gr

BORAVAK U GRČKOJ:

 • Upotreba maske je obavezna kako na otvorenom, tako i u zatvorenim prostorijama.
 • U zatvorenim prostorijama sa puno ljudi, u supermarketima i sredstvima javnog prevoza neophodna je uporeba 2 maske ili N95 maske.
 • Socijalna distanca je neophodna, kako u zatvorenim prostorijama tako i napolju.
 • Restorani su otvoreni ali nude i uslugu dostave ili preuzimanja obroka (za poneti). Samo vakcinisani mogu sedeti u zatvorenim prostorijama restorana, a upotreba maske je neophodna kada ne jedete ili ne pijete.
 • Self testovi su neophodni za posetu društvenih događaja, bez obzira na to da li ste vakcinisani.
 • Prilikom posete bankama, javnim institucijama, prodavnicama i tržnim centrima, frizerskim salonima, estetskim salonima, spa centrima, teretanama, zabavnim parkovima, posetioci su dužni da imaju:
 1. Potvrdu o vakcinaciji, ili
 2. Potvrdu o preležanoj SARS-CoV-2 infekciji
 3. Negativan PCR ili rapid test

Za posetu supermarketima, prehrambenim prodavnicama, apotekama i crkvama, nisu neophodni navedeni uslovi.

Molimo da se informišete o uslovima povratka u vašu zemlju i eventulanim merama samoizolacije koje primenjuje svaka zemlja ponaosob. Takođe imajte na umu da se pravila avio kompanija mogu razlikovati, te je pre putovanja potrebno detaljno se informisati o uslovima putovanja.

Za informacije o započinjanju ili nastavku tretmanima u našoj klinici možete nas kontaktirati na imejl [email protected] ili putem telefona 0030 231 0 457 770.

Jelica Bukvic

Jelica Bukvic, BSc

Jelica je koordinator za pacijente iz Srbije (i bivših jugoslovenskih republika) u internacionalnom odeljenju klinike Newlife IVF Greece.

ISO 15224
ISO 2015
AAC Certificate
Udruzenje Sansa Za Roditeljstvo
Fertility Network Certificate
Greek National Authority of Assisted Reproduction
book_online Zakažite besplatnu konsultaciju Zakažite besplatnu konsultaciju
email
Kontakt
call
Poziv
navigation
Putanja