Otvaranje puta ka roditeljstvu: Tretmani potpomognute oplodnje za LGBTQ+ pojedince i parove

Ljudima koji pripadaju LGBTQ+ zajednici ljubav nije nepoznata, kao i posvećenost i želja da izgrade porodicu. Sa napretkom reproduktivne medicine, put ka roditeljstvu je sada sve pristupačniji i verovatniji nego ikada ranije. U Newlife IVF Greece nudimo spektar tretmana potpomognute oplodnje koji su osmišljeni za parove istog pola i na taj način im pružamo mogućnost da ostvare svoj san i postanu roditelji.

Fertility Treatments for LGBTQ+
Oplodnja uz pomoć donora: Ovaj tretman podrazumeva korišćenje donirane sperme kako bi se oplodila jajna ćelija. Spermu je moguće nabaviti u banci sperme u kojoj možete odabrati donora na osnovu vaših ličnih kriterijuma, uključujući fizičke karakteristike i medicinsku anamnezu. Oplodnja uz pomoć donora se može izvesti putem intrauterine inseminacije (IUI) ili putem vantelesne oplodnje (VTO), a izbor metode zavisi od pojedinačnih okolnosti.

Intrauterina inseminacija (IUI): Kod inseminacije, sperma se polaže u matericu osobe koja želi da nosi trudnoću. Sperma može biti od nepoznatog donora ili iz banke sperme. IUI se izvodi ili tokom prirodnog menstrualnog ciklusa ili nakon stimulacije jajnika.

Vantelesna oplodnja (VTO- IVF): VTO je široko prihvaćen metod potpomognute oplodnje koji nudi brojne mogućnosti za pojedince istog pola kao i parove. Kod VTO tretmana jajne ćelije se prikupe od jedne partnerke ili od donorke jajnih ćelija, a potom se oplode spermom drugog partnera ili donora. Zatim se embrioni koji se dobiju prebace u matericu partnerke koja će nositi trudnoću (deljeno majčinstvo/ROPA) ili u matericu gestacionog nosioca.

Donacija jajnih ćelija ili sperme: Za pojedince ili parove koji ne žele nužno da koriste svoje polne ćelije (jajne ćelije ili spermu) i neophodna im je pomoć u tome, nudimo mogućnost donacije jajnih ćelija i sperme. Naša klinika angažuje pouzdane donore/donorke koji se podvrgavaju rigoroznom procesu tesiranja, sa ciljem da se našim pacijentima pruži najviši kvalitet i bezbednost.

Surogatstvo: Surogatsvo je sjajna opcija koja istopolnim parovima pruža mogućnost da dobiju dete koje je biološki povezano sa njima. Gestacioni surogat nosi trudnoću umesto roditelja, koristeći pritom ili embrione roditelja ili embrione koji su kreirani uz pomoć donacije jajnih ćelija ili sperme. Naša klinika pruža podršku kroz proces surogatstva, uključujući pravno vođenje i koordinaciju.
book_online Zakažite besplatnu konsultaciju book_online Zakažite besplatnu konsultaciju
email
Kontakt
call
Poziv
navigation
Putanja