Pregledi u cilju očuvanja plodnosti: ključ za planiranje porodice

by Athanasios Pantelis, last updated 13 Oct 2023,

2 min read

Zdravo, dragi čitaoci! Danas ćemo razgovarati o temi od suštinske važnosti za sve koji planiraju da imaju decu ili da prošire svoju porodicu. Da, dobro ste pogodili – govorimo o pregledima u cilju očuvanja plodnostii. Iako ih možda smatrate nepotrebnim, hajde da se udubimo u to zašto su ovi pregledi vitalni i za muškarce i za žene.

Važnost pregleda u cilju očuvanja plodnosti

Plodnost nije samo „žensko pitanje“. Uključuje oba partnera podjednako. Nažalost, mnogi ljudi propuštaju redovne preglede, što dovodi do neočekivanih poteškoća prilikom začeća. Ovi pregledi su od ključne važnosti za otkrivanje bilo kakvih problema u cilju optimalnog zdravstvenog stanja da biste dočekali novi život, tj bebu.

Zamislite da planirate dugo očekivani odmor, da biste u poslednjem trenutku shvatili da vam je pasoš istekao. Takav je osećaj kada ste spremni da osnujete porodicu, ali se suočite sa nepredviđenim problemima plodnosti. Redovni pregledi mogu pomoći da se izbegnu takva iznenađenja, osiguravajući da vaš put do roditeljstva bude što je moguće lakši.

Prednosti i dostupne opcije

Pregledi u cilju očuvanja plodnosti nude brojne prednosti. Oni imaju ulogu u ranom otkrivanju potencijalnih problema, omogućavaju pravovremeno lečenje i čak mogu da poboljšaju plodnost. Štaviše, sa napretkom medicinske tehnologije, danas su dostupne različite opcije, u rasponu od jednostavnih testova krvi i ultrazvuka do sveobuhvatnijih pregleda kao što su analiza sperme za muškarce i testiranje hormonskog statusa za žene.



Priprema za vaš pregled

Osećaj anksioznosti zbog pregleda plodnosti je prirodan, posebno ako vam je to prvi put. Ali zapamtite, to je za vašu buduću radost. Počnite tako što ćete izabrati stručnjaka koji će vam omogućiti da se osećate prijatno. Razgovarajte o svojoj istoriji bolesti, načinu života i svim nedoumicama koje imate. Zapamtite, nijedno pitanje nije previše glupo kada je u pitanju vaše zdravlje.

Redovne kontrole nisu samo mera predostrožnosti već proaktivan pristup vašem reproduktivnom zdravlju. Oni pružaju duševni mir i samopouzdanje, znajući da činite sve što je moguće da osigurate zdravu trudnoću kada za to dođe vreme.

Ako vam je potrebna pomoć ili imate pitanja o pregledima u cilju očuvanj plodnosti, kontaktirajte naš stručni medicinski tim ovde u Newlife IVF Greece da vam pomognemo. Zapamtite, vaše putovanje do roditeljstva je jedinstveno i da je neophodno preduzeti odgovarajuće korake na tom putu.

Ostanite zdravi, budite puni nade i zapamtite – briga o vašoj plodnosti je briga o vašoj budućoj porodici.

Athanasios Pantelis

Athanasios Pantelis, MD, PhD

Atanasios je specijalista za humanu reprodukciju u klinici Newlife IVF Greece.

Fertility Test book_online Zakažite besplatnu konsultaciju book_online Zakažite besplatnu konsultaciju
email
Kontakt
call
Poziv
navigation
Putanja