Nutricionistička podrška

Univezrzitetske studije širom sveta potvrđuju da uravnotežena i upotpunjena ishrana doprinosi pripremi organizma pred začeće. Kvalitet namirnica kojima se hranite, od vitalnog je značaja za optimalno funkcionisanje svih delova tela, hormona i ćelija u organizmu.

Ishrana i plodnost

Ishrana igra ključnu ulogu u tretmanima VTO. Uravnotežena ishrana bogata esencijalnim hranljivim materijama podržava celokupno reproduktivno zdravlje, pomažući da se poveća plodnost. Konzumiranje određenih hranljivih materija, poput folata i antioksidanata, može poboljšati kvalitet jajnih ćelija i optimizovati hormonsku ravnotežu, povećavajući šanse za uspešne ishode VTO. Nasuprot tome, loša ishrana može poremetiti hormonsku ravnotežu, narušiti zdravlje i kvalitet jajnih ćelija i potencijalno umanjiti uspeh VTO tretmana. Stoga je održavanje dobro izbalansirane ishrane sastavni deo svakog planaterapije.

U potrazi za uravnoteženom ishranom koja ima benefite za plodnost, evo nekoliko saveta o ishrani koje treba uzeti u obzir:
Konzumirajte raznovrsnu hranu: Nijedna hrana ne sadrži sve potrebne hranljive materije za opšte zdravlje. Obogatite svoju ishranu mešavinom voća, povrća, nemasnih proteina, zdravih masti i celih žitarica.
Dajte prioritet hrani bogatoj antioksidansima: oni se bore protiv oksidativnog stresa, koji može negativno uticati na plodnost. Uključite hranu bogatu vitaminima C i E, beta-karotenom i folatima.
Uključite omega-3 masne kiseline: Ove masti su neophodne za regulaciju hormona. Naći ćete ih u hrani poput masne ribe, lanenog semena, čia semena i oraha.
Izbegavajte prerađenu hranu: one često sadrže aditive i visok nivo natrijuma i šećera, što može poremetiti vašu hormonsku ravnotežu.
Budite uvek hidrirani: Adekvatna hidratacija je važna za niz fizičkih funkcija, uključujući reproduktivno zdravlje.

Slobodno nam se obratite, a mi ćemo vam pružiti informacije i podršku koja vam je potrebna da donesete informisane odluke o vašem putu ka plodnosti.
Nutritional Support
Fertility Test book_online Zakažite besplatnu konsultaciju book_online Zakažite besplatnu konsultaciju
email
Kontakt
call
Poziv
navigation
Putanja