Tehnologija Time-Lapse

Jedan od najznačajnijih aspekata u procesu vantelesne oplodnje je kultivacija embriona u prvim danima razvoja, u posebnim komorama / inkubatorima.

Tradicionalna kultivacija odnosi se na praćenje razvoja embriona svakodnevno, sa ciljem da zabeležimo ćelijske podele svih embriona, da bismo ocenili njihov kvalitet. Da bismo to učinili, moramo ih redovno vaditi iz inkubatora, potencijalno remeteći uslove kultivacije. Što se njihovog ocenjivanja tiče, ono se odnosi na određeni vremenski trenutak kada se embrioni analiziraju, a ne na celokupnu sliku njihovog razvoja.

Geri® (GENEA) incubator

Uz novu tehnologiju (time-lapse tehnologija) koju smo uveli u laboratorije, u mogućnosti smo da konstantno pratimo razvoj embriona, i stvarnom vremenu i na daljinu, a da pritom ne remetimo stabilne uslove njihove kultivacije. Naš novi inkubator GERI® (kompanije GENEA) sastoji se od 6 nezavisnih komora prethodne tehnologije, gde se embrioni fotografišu svakih 5 minuta na 11 različitih optičkih nivoa i od ovih fotografija se kreira video, uz upotrebu specijalnog softvera.

Inkubator GERI® nam daje mogućnost da izvedemo zaključke o kvalitetu i dinamici embriona, kao i da vidimo sva dešavanja u razvoju embriona u trenutku u kojem se one dešavaju. Dakle, dozvoljava nam da povezujemo morfološka zapažanja koje smo do određenog trenutka beležili, sa vremenom u kom se dešavaju. Algoritam koji poseduje nam pomaže u odabiru embriona sa naoptimalnijom dinamikom, bilo da je reč o embriotransferu ili odabiru embriona za krioprezervaciju. Osim toga, par može da dobije video koji prati razvoj embriona od samog početka.

Smatramo da upotreba tehnologije time-lapse u vantelesnoj oplodnji, zbog velikog obima podataka koje nam pruža, u kombinaciji sa pametnim sistemima veštačke inteligencije će u bližoj budućnosti pomoći da sa većom tačnošću predvidimo koji će embrioni biti uspešno usađeni u matericu, što će kao rezultat imati brže začeće. Nadamo se da ćemo na taj način pomoći parovima koji se bore sa neplodnošću da ostvare svoj san i da u što kraćem vremenskom periodu u svom naručju imaju bebu!
Fertility Test book_online Zakažite besplatnu konsultaciju book_online Zakažite besplatnu konsultaciju
email
Kontakt
call
Poziv
navigation
Putanja