Zamrzavanje jajnih ćelija

Zamrzavanje jajnih ćelija danas predstavlja jednu od metoda koja nudi očuvanje ženine plodnosti.
Ovaj postupak je postao izvodljiv zbog tehnika koje su razvijene u oblasti prezervacije tkiva i pre svega vitrifikacije. Starije tehnike zamrzavanja, kao što je sporo zamrzavanje, imale su jako slabe rezultate sa jajnim ćelijama u poređenju sa embrionima. Sada, vitrifikacija nakon odmrzavanja daje stopu preživljavanja od 95%.
Detaljni troškovi zamrzavanja jajnih ćelija mogu se pronaći ovde.

Osnovne indikacije za sprovođenje ovog postupka su

- Zamrzavanje iz socijalnih razloga: žena u kasnim dvadesetim ili tridesetim godinama koja želi da očuva svoju plodnost i odloži majčinstvo, zbog, recimo, poslovnih obaveza ili obrazovanja.
- Pre prepisane terapije za jajnike (hemoterapija, radioterapija).
- Pre radikalne ginekološke intervencije.
Egg Freezing Main Indications
Egg Freezing Key Elements

Ključni elementi

Što ste mlađi, to je bolje: idealna starosna dob za zamrzavanje jajnih čelija je između 20 i 36 godina, pošto se tada može prikupiti najviše jajnih ćelija koje su hromozomski ispravne.

Što više to bolje: Biće potrebno da procenimo rezerve janih ćelija žene. To se može utvrditi na osnovu transvaginalnog ultrazvuka
- od 2. do 4. dana i zove se sken broja antralnih folikula, na kom se vidi broj i veličina bazalnih folikula.
- Nivo AHM hormona. Dobija se putem analize krvi, bilo kog dana menstrualnog ciklusa.

Kroz rezultate ovih testova može se uvideti kolika je korist ovakvog tretmana i odrediti dalji tok lečenja koji odgovara svakoj ženi ponaosob.

Tok postupka

Sledeći koraci su obavezni kako bi se izvršilo zamrzavanje jajnih ćelija:
- Stimulacija jajnika - sprovodi se ubrizgavanjem hormonalne terapije radi pospešivanja proizvodnje folikula u kojima se nalaze jajne ćelije. Vremensko trajanje ovog koraka je od 8 do 12 dana i podrazumeva praćenje u vašoj zemlji, uz transvaginalni ultrazvuk (u proseku su potrebna 3 UZ).
- Dolazak u Grčku. Zahtevamo da dođete na poslednji pregled u našu jedinicu za VTO.
- Aspiracija jajnih ćelija. Zakazuje se onda kada folikuli dosegnu potrebnu veličinu i sprovodi se pod lakom anestezijom. Igla se provlači kroz sondu koja je pričvršćena na tranvaginalni UZ i punkturom se svaki folikul i njegov sadržaj usisavaju posebnom sisaljkom. Folikularnu tečnost ispituje embriolog u laboratoriji za VTO i utvrđuje prisustvo jajnih ćelija.
- Zamrzavanje jajnih ćelija se obavlja istog dana postupkom vitrifikacije. Sve zrele jajne ćelije se čuvaju u tečnom azotu na -196 stepeni Celzijusa.
- Očekivani broj dana boravka u Grčkoj je 3 do 4.
Egg Freezing Success Rates

Stope uspešnosti nakon odmrzavanja

Generalno, verovatnoća za trudnoću sa zamrznutim jajnim ćelijama slična je procentu verovatnoće kod korišćenja svežih jajnih ćelija.

Upotreba zamrznutih jajnih ćelija

Zamrznute jajne ćelije se mogu koristiti i mnogo godina nakon krioprezervacije, sve dok dužina zamrzavanja ne utiče na njihov kvalitet.

Newlife IVF klinika je prva klinika za vantelesnu oplodnju u Grčkoj koja je u potpunosti akreditovana i poseduje dozvolu da šalje vaše gamete (jajne ćelije i spermu) nazad u vašu zemlju.
Egg Freezing Frozen Eggs
Fertility Test book_online Zakažite besplatnu konsultaciju book_online Zakažite besplatnu konsultaciju
email
Kontakt
call
Poziv
navigation
Putanja