Donacija jajnih ćelija u Grčkoj

Zašto da odaberete donaciju jajnih ćelija u Grčkoj?

Grčko zakonodavstvo (Zakon 3305, od 27/01/2005 i 4958, od 21/07/2022) reguliše potpomognutu oplodnju i opisuje na koji način se sprovode svi tretmani, uključujući donaciju jajnih ćelija. Grčka nudi jedan od najliberalnijih zakona o vantelesnoj oplodnji u celoj Evropi, koji je najprilagođeniji pacijentima. Zbog toga je Grčka postala vrhunska destinacija za takve tretmane, budući da nudi medicinske tretmane uz korišćenje najnaprednije tehnologije s vrlo visokim stopama uspeha, a po razumnim cenama. Pošto je Grčka i izvrsna destinacija za odmor, ova kombinacija čini je popularnom destinacijom u insostranstvu za tretmane sa doniranim jajnim ćelijama.

Egg Donation Greece Donors
Egg Donation Greece Donors Newlife

Važne tačke grčkog zakonodavstva koje se odnose na donaciju jajnih ćelija

Sve donorke jajnih ćelija i donori sperme su anonimni ili otvorenog identiteta (prema izboru donorke i primaoca). Kao rezultat toga, dostupan je veliki broj donorki i donora, čime se eliminišu duge liste čekanja na tretman. Stoga, najverovatnije vaš tretman donacije jajnih ćelija može započeti odmah nakon što se pronađe odgovarajuća donorka.

U slučaju da donorka odluči da bude anonimna, primaocu se mogu dati samo neidentifikacioni podaci. Međutim, imaćete pristup fizičkim karakteristikama donorke kao i godinama, poreklu i stepenu obrazovanja.
Grčki zakon nalaže da se donorke jajnih ćelija temeljno proveravaju na infektivne bolesti i da mogu donirati jajne ćelije tek nakon što se izvrše određene analize krvi. Analize uključuju HIV, sifilis, hepatitis B i C. Međutim, u nekim klinikama se vrše i dodatni pregledi zarad sigurnosti pacijenata.

Najvažnije tačke grčkog zakonodavstva koje se odnose na donaciju jajnih ćelija su sledeće:

 • Postupak donacije jajnih ćelija je anoniman ili otvorenog identiteta (prema izboru donorke i primaoca). U slučaju donorke otvorenog identiteta, dete može dobiti podatke o donorki nakon navršenih 18 godina. Kod anonimne donacije identitet donorke i žene/para primaoca ne otkrivaju se jedan drugome, a dete ne može dobiti podatke o donorki ni nakon 18 godine.
 • Žena/par primalac bira hoće li imati anonimnu donorku ili sa otvorenim identitetom.
 • Tretmani su dozvoljeni kod žena do 54. godine starosti. Za žene starije od 50 godina (50 godina i 1 dan) ulazak u proces vantelesne oplodnje mora biti odobren od strane Nacionalnog uprave za biomedicinski potpomognutu oplodnju Grčke, pod određenim uslovima. Za više informacije možete nas kontaktirati.
 • Ne postoji starosna granica za muškarce.
 • Tretman se može izvršiti na 3 načina:
  • Upotrebnom svežih jajnih ćelija
  • Upotrebnom zamrznutih jajnih ćelija
  • Deljenjem jajnih ćelija (kada se ustupaju jajne ćelije žene koja je postupku vantelesne oplodnje i želi da donira svoje jajne ćelije).
 • Donorke jajnih ćelija imaju do 35 godina.
 • Tretman mogu imati bračni parovi, nevenčani parovi i žene bez partnera. U druga dva slučaja, neophodno je potpisivanje notarskog akta.
 • Kod donacije jajnih ćelija, maksimalan broj embriona koji se mogu prebaciti u matericu je 2.

Pogledajte kako se u Newlife IVF Greece organizuju tretmani sa doniranim jajnim ćelijama.

Egg Donation Greece Success Rates
Egg Donation Greece Low Cost Donation

Niske cene tretmana

Grčka nudi veoma povoljne opcije za tretmane sa donacijom jajnih ćelija, a da to ne utiče na kvalitet, jer su usluge odlične, a stopa uspeha veoma visoka. Međutim, potrebno je izvršiti detaljnu istragu o tome šta je uključeno u cenu, a šta nije, kada se porede troškovi drugih klinika, jer može postojati mnogo skrivenih troškova.

Niske cene smeštaja i troškova putovanja

Troškovi života u Grčkoj su niži nego u drugim zemljama Evrope. Uprkos dodatnim troškovima koje sa sobom nosi putovanje u inostranstvo radi lečenja steriliteta, olakšavajuća okolnost je što u Solunu možete naći pristojan smeštaj po pristupačnim cenama. Putni troškovi i troškovi smešaja mogu biti znatno manji ako imate tretman van letnje sezone.

Nadalje, klinika Newlife ima preporuke za razne smeštajne jedinice, agencije koje organizuju kratke izlete i putovanja, a sve u cilju da vaš boravak u Grčkoj bude što prijatniji i troškovi tokom boravka u Solunu razumni.

Egg Donation Greece Low Cost Travel
Fertility Test book_online Zakažite besplatnu konsultaciju book_online Zakažite besplatnu konsultaciju
email
Kontakt
call
Poziv
navigation
Putanja