Kako izgleda proces donacije jajnih ćelija u Newlife IVF Greece

by Chrysa Karakosta, last updated 08 Jul 2020,

2 min read

Pročitajte kako izgleda proces donacije jajnih ćelija u Newlife IVF Greece. Čitav proces se može podeliti u 6 jednostavnih koraka:

Korak 1: Prvi kontakt i početna konsultacija

Ovo je prvi korak na početku vašeg “putovanja” i podrazumeva ili konsultaciju putem Skype-a ili sastanak u prostorijama klinike, kako bismo vam objasnili ceo process, ali i imali vremena da prođemo kroz vašu anamnezu i razumemo vase potrebe.

Korak 2: Angažovanje i testiranje donorke, preliminarni testovi za vas

Nakon što od vas dobijemo finalnu potvrdu, započinjemo proces angažovanja donorke za vas, budući da se svi naši ciklusi lečenja temelje na principu jedan na jedan (jedna donorka, jedan primalac). Donorka će biti odabrana i na osnovu vaše krvne grupe i fizičkih osobina koje ste zahtevali i obaviće detaljne analize. Ovaj process najčešće traje od 1 do 3 meseca.

U isto vreme biće neophodno da i vi obavite sve potrebne analize i testove kako bismo zajedno pripremili sve što je neophodno za ciklus lečenja (recepte za lekove, plan lečenja i uputstva gde da obavite kontrolne i ultrazvučne preglede).

Korak 3: Stimulacija donorke jajne ćelije – priprema endometrijuma primaoca

Kada vaša donorka bude spremna da započne stimulaciju jajnika, biće potrebno da i vi započnete sa pripremom endometrijuma. Ovaj proces možete obaviti i u vašoj zemlji, budući da je reč o terapiji lekovima, a za praćenje je neophodan jednostavan transvaginalni ultrazvuk (oko 2-3 UZ pregleda).

Korak 4: Prikupljanje jajnih ćelija (aspiracija) i kultivacija embriona

Na dan prikupljanja jajnih ćelija, sperma dobijena od vašeg partnera/muža ili donora koristi se za oplodnju jajnih ćelija koje su prikupljene. Kultivacija (uzgoj) embriona će trajati 5 narednih dana, pošto se svi embriotransferi u našoj Klinici vrše 5. dan, u fazi blastociste.

Da biste skratili dužinu boravka u Grčkoj, vaš muž/partner može pre toga doputovati i ostaviti uzorak sperme za krioprezervaciju. Ova procedura ne utiče na krajnji ishod ciklusa lečenja.

Korak 5: Embriotransfer i krioprezervacija embriona

Ovo je jednostavna procedura koja se obavlja pod ultrazvučnim navođenjem koje osigurava postavljanje embriona na pravo mesto, bez povrede materične šupljine. Sav višak embriona dobrog kvaliteta se krioprezervira za buduću upotrebu, bilo da postupak nije bio uspešan ili zbog toga što želite da imate biološki srodne potomke.

Korak 6: Test na trudnoću

Test na trudnoću se radi 14 dana nakon aspiracije jajnih ćelija. Ukoliko želite više informacija o celom ovom procesu i želeli biste besplatnu konsultaciju putem Skype-a, kako bismo razgovarali konkretno o vašem slučajju, kontaktirajte nas na našem sajtu.

Chrysa Karakosta

Chrysa Karakosta, BSc, MSc

Hrisa je Direktor laboratorije i jedna od rukovodilaca klinike Newlife i menadžer Internacionalnog odeljenja.

Fertility Test book_online Zakažite besplatnu konsultaciju book_online Zakažite besplatnu konsultaciju
email
Kontakt
call
Poziv
navigation
Putanja